- today
- label News
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 29 odwiedzin
- comment 0 komentarzy
Dużą uwagę przykładamy w Eko Spichlerzu do asortymentu kawy, herbaty i yerba mate. Tak się składa, że jesteśmy smakoszami kawy. Pijamy ją na gorąco a w takie upały jak ostatnio, w wersji mrożonej. Po latach picia kawy ekologicznej różnicę w smaku wyczuwamy natychmiast. Podobnie jest z herbatami: earl grey od firmy Lebensbaum to prawdziwy olejek z bergamotki i olejek ze skórki z cytryny dodany do czarnej, ekologicznej herbaty.
Mount Hagen to niemiecka firma produkująca kawę organiczną w sposób uczciwy (Fair Trade) i certyfikowaną wyłącznie przez Demeter. To gwarancja uprawy, poszanowanie bioróżnorodności i zmniejszenie emisji dwutlenku węgla. Ich kawy charakteryzują się mocą i intensywnością smaku.
Alce Nero jest firmą włoska a kto lepiej niż oni zna się na kawie? Prekursor w produkcji żywności ekologicznej zrzesza ponad 1000 rolników ekologicznych we Włoszech. Kawy od Alce Nero są aromatyczne i niezwykle delikatne choć w ofercie mają również wersję do esspresso.
Lebensbaum słynie z niesamowicie aromatycznych przypraw. Ich mieszanki curry są najlepiej sprzedającymi się mieszankami tego typu. A jeśli pijacie herbaty to zachęcamy do spróbowania zielonej, jaśminowej czy zielonej senchy. Ich klasyczna mielona arabica jest bardzo lubiana przez Klientów Eko Spichlerza.
Oxfam – to firma mająca ponad 50 lat doświadczenia w handlu kawą Fair Trade. Rolnicy otzrymują długofalową współpracę i sprawiedlią cenę. To największy producentem kaw ekologicznych na rynku belgijskim a ich numerem jeden u nas jest kawa ziarnista – mieszanka odmian arabica 90% i robusta 10%.
Cafe Michel – to palarnia kawy znajdująca się we Francji. Jest pionierem produkcji ekologicznej i handlu fair trade. Zazwyczaj wykonują kilka testów kawy aby znaleźć mieszankę najlepszą z najlepszych.
Komentarze (0)