- today
- label Przepisy
- favorite 0 polubień
- remove_red_eye 813 odwiedzin
- comment 0 komentarzy
Mój wpis na FB dotyczący przepisu na tofu w stylu azjatyckim spotkał się z Waszym sporym zainteresowaniem. Zrobiłam coś szybkiego, łatwego, smacznego i ładnie wyglądającego w niecałe 15 minut. Dziś kolejna propozycja z mojej strony i też do przygotowania w 15 minut.
Sałatka
- liście szpinaku - mała garść (może być mix sałat albo każda, inna sałata)
- burak gotowy, talarki - 200g (pół opakowania)
- kiełki słonecznika
- pestki dyni uprażone na suchej patelni
- łyżka gomasio lub furikake
- oliwa z oliwek prosto z krety
- por drobno posiekany
- pestki granatu a jak nie masz to mango świetnie się sprawdzi.
Wszystko do miski, można nieco posiekać albo porwać, wymieszać, posypać gomasio, wlać nieco oliwy.
I koniec roboty.
Gomasio - możesz kupić gotowe, możesz zrobić sam. Sezam i sól prażysz na suchej patelni. Po ostudzeniu mieszasz i gotowe.
Komentarze (0)