

EKOLOGICZNE PŁATKI JAGLANE - doskonała propozycja na śniadanie.
Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna - 1536 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 3,9 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g,
Węglowodany - 69 g,
w tym cukry - 1,6 g,
Białko - 11 g,
Sól - 0 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis