

Biały bezglutenowy ryż Basmati firmy Bio Planet
Ekologiczny ryż basmati biały uprawiany jest u podnóża Himalajów, w Pakistanie i Indiach. Charakterystyczne długie, smukłe ziarna mają lekko orzechowy smak i są uważane za najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1487 kJ/350 kcal Tłuszcz - 0,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany -78 gw tym cukry - 0,1 g Błonnik - 1,6 g Białko - 7,4 g Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis