FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO LUZ
Ekologiczna fasolka kidney na wagę
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna |
1170kJ/279kcal |
Tłuszcz |
0,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
Węglowodany |
29 g |
w tym cukry |
2,2 g |
Błonnik |
28 g |
Białko |
26 g |
Sól |
0,06 g |
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 1000
- Jednostka
- kg
- Ilość w opakowaniu
- 25,0000
- Kraj pochodzenia
- Chiny
- Termin przydatności dni
- 90
- CERTYFIKAT BIO
- jest
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
Specyficzne kody
- ean13
- 5902448160467