

Ekologiczna soczewica zielona na wagę
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna |
1241kJ/296kcal |
Tłuszcz |
1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
30 g |
w tym cukry |
2,0 g |
Białko |
26 g |
Sól |
0,02 g |
Opis
Specyficzne kody