SZYNKA PARMEŃSKA (PROSCIUTTO DI PARMA) PLASTRY BEZGLUTENOWA BIO 70 g - PRIMAVERA

SZYNKA PARMEŃSKA PROSCIUTTO DI PARMA PLASTRY BEZGLUTENOWA BIO 70g PRIMAVERA

31,68 zł
Brutto

Ekologiczna i bezglutenowa szynka prosciutto di parma

Rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością, tradycyjnymi metodami. Surowa, lekko solona szynka wieprzowa, swój wyjątkowy, wyrafinowany smak zawdzięcza dojrzewaniu na powietrzu parmeńskim przez około 12 miesięcy. Cechą charakterystyczną tego produktu jest subtelny, delikatny smak określany jako „słodki”. Można ją jeść samą lub w towarzystwie melona, winogron, fig lub powideł śliwkowych. Można z niej robić wykwintne przekąski na pszennym pieczywie lub stosować jako dodatek do makaronów, pizzy czy dań z grzybami i rybami.

Pakowano  w atmosferze ochronnej.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g - Wartość energetyczna: 1113 kJ/ 267 kcal Tłuszcz: 18,3 g tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g Węglowodany: 0,3 g w tym cukry: 0 g; Białko: 25,9 g; Sól: 4,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA - Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni C.

8020819008082
193 Przedmioty

Opis

Hurtownia
bioplanet
Masa netto
70
Jednostka
szt
Ilość w opakowaniu
10,0000
Termin przydatności dni
14
CERTYFIKAT BIO
jest
KRAJ PRODUCENTA
Włochy
PRODUCENT - NAZWA I ADRES
SALUMIFICIO PEDRAZZOLI SPA, VIA SAN GIOVANNI 16/A, 46020 SAN GIOVANNI DEL DOSSO MN
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (deklaracja)
szynka wieprzowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
chat Komentarze (0)