

Mąka z ciecierzycy naturalnie bezglutenowa
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz - 5,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 44 gw tym cukry - 2,3 g
Białko - 19 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA - Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis