FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 1 kg - BIO PLANET
FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku".
Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcalTłuszcz - 1,3 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 36 g,w tym cukry - 2,3 gBłonnik - 24 gBiałko - 23 gSól - 0 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 1000
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 6,0000
- Kraj pochodzenia
- Polska
- Termin przydatności dni
- 90
- CERTYFIKAT BIO
- jest
- KRAJ PRODUCENTA
- Polska
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)