

ZDROWE ŚNIADANIE - ekologiczna kaszka jaglana
Ekologiczna kaszka jaglana otrzymywana jest z oczyszczonych i obłuszczonych ziaren prosa. Kaszkę jaglaną można podawać z gotowymi daniami warzywnymi lub owocami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIAna 1 szklankę gotującego się mleka lub wody wsypać 2 łyżki kaszki jaglanej. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1467 kJ/346 kcalTłuszcz 2,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 gWęglowodany 67 gw tym cukry <0,5 gBłonnik 3,9 gBiałko 12 gSól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA - Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis