SKŁADNIKIoliwa z oliwek extra virgin*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 3404 kJ/828 kcalTłuszcz: 92 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 70 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone: 9,0 gWęglowodany: 0 gtym cukry: 0 gBiałko: 0gSól: 0 gUWAGAGdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu.Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprzedniego wyglądu. Oczywiście oliwa jest w doskonałym stanie i nadaje się do spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przechowywać z dala od ciepła i światła.