- Obecnie brak na stanie

BEZGLUTENOWA SZYNKA PROSCIUTTO D.O.P.
Prosciutto di San Daniele to najbardziej znane i prestiżowe włoskie prosciutto wytwarzane z uda świni. Szynka dojrzewająca około 17 miesięcy. Pakowano w atmosferze ochronnej. Doskonały dodatek do kanapek.
Nie zaleca się spożywania go razem z piklami lub innymi zbyt mocnymi smakami. Najlepiej komponuje się z wytrawnym białym winem, niezbyt aromatycznym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1145 kJ/275 kcal Tłuszcz: 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g Węglowodany: 0,2 g w tym cukry: 0 g Białko: 26 g Sól: 4,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni Celsjusza.
Opis