- Obecnie brak na stanie

Ekologiczna soczewica żółta na wagę
Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu, dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna |
1932kJ/459kcal |
Tłuszcz |
1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
73 g |
w tym cukry |
2 g |
Białko |
23 g |
Sól |
0,02 g |
Opis
Specyficzne kody