SKŁADNIKI100 % maranta(skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMaranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Działa w minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 1535 kJ / 362 kcalTłuszcz: 0,1 gwtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 88,2 gw tym cukry: 0 g Błonnik: 3,4 gBiałko: 0,3 gSól: 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, a następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.