SKŁADNIKI100% maranta trzcinowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów,puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1519 kJ / 362 kcal Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 88,2 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 3,4 g Białko - 0,3 g Sól - 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.