

BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY ŻUREK - koncentrat
Ekologiczny bezglutenowy koncentrat żurku z mąki gryczanej razowej to produkt rolnictwa ekologicznego odpowiedni dla wegan oraz osób z celiakią lub nietolerancją glutenu. Składa się wyłącznie z bezglutenowej mąki gryczanej, wody i soli - składniki te podawane są naturalnemu kiszeniu. Produkt pasteryzowany.
UWAGA:
Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ekologiczny koncentrat żurku dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna |
155kJ/37kcal |
Tłuszcz |
<0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
6,9 g |
w tym cukry |
0 g |
Białko |
1,3 g |
Sól |
1,5 g |
Opis