KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400g NIRO
Ekologiczna kaszka manna z pradawnego ziarna płaskurki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA - Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g - Wartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 61 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 9,6 g Białko: 13 g Sól: 0,004 g
INFORMACJA ALERGENNA - Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: żyta, owsa, PSZENICY ORKISZ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA - Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 400
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 12,0000
- Termin przydatności dni
- 30
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. , DOLNA 4, 42-283 BORONÓW