BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY KONCENTRAT ŻURKU JAGLANEGO
Ekologiczny bezglutenowy koncentrat żurku przygotowany został z myślą o osobach z celiakią lub nietolerancją glutenu. Stworzony został na bazie bezglutenowej mąki jaglanej, wody i soli.
ZALECANY SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką. Ekologiczny koncentrat żurku dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
|
Wartość energetyczna |
158kJ/37kcal |
|
Tłuszcz |
<0,5 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
|
Węglowodany |
7,2 g |
|
w tym cukry |
0 g |
|
Białko |
1,1 g |
|
Sól |
1,5 g |
Opis