SKŁADNIKIfilety z SARDELI 60 % (SARDELE, sól), ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 40 %. 40 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.OPISSardela europejska (Engraulis encrasicolus), złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII), podobszar połowu: Zatoka Biskajska. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIUEnergia: 729 kJ/174 kcal Tłuszcz: 13 g w tym kwasy nasycone: 2,0 gjednonienasycone: 7,0 gwielonienasycone: 2,6 g Węglowodany: 0,3 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 0 g Białko: 23 gSól: 10 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.