SKŁADNIKIfilety z SARDYNKI europejskiej 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.OPISProdukt sterylizowany. Sardynka europejska (Sardina pilchardus), złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VII.e/VIII.a-b-c/IX.a)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W100 g PO ODSĄCZENIUEnergia: 893 kJ/210 kcalTłuszcz: 13,1 gw tym kwasy nasycone: 2,9 gjednonienasycone: 6,6 gwielonienasycone: 2,6 gWęglowodany: < 2,0 gw tym cukry: < 1,0 gBłonnik: < 1,0 gBiałko: 21,8 gSól: 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.