SKŁADNIKIfilety z MAKRELI 75 %, pomidor* 14 %, oliwa z oliwek extra virgin* 6 %, cebula*, czosnek*, sól morska (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.OPISFilety z makreli (atlantyckiej i kolias) w sosie pomidorowym. Produkt sterylizowany. MAKRELA atlantycka (Scomber scombrus)/MAKRELA kolias (Scomber colias) złowiona w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.VIII.c), podobszar połowu: Zatoka Biskajska. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIUEnergia: 724 kJ/174 kcalTłuszcz: 10,6 gw tym kwasy nasycone: 2,3 gjednonienasycone: 4,1 gwielonienasycone: 3,4 gWęglowodany: 4,0 g wtym cukry: < 1,0 g Błonnik: 2,1 gBiałko: 16,6 g Sól: 0,7gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni