

EKOLOGICZNE SUSZONE ALGI MORSKIE - źródło cennych wartości odżywczych
Produkt wytworzony z wodorostów WAKAME, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Suszone algi morskie można dodać do sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione mogą być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17 g;
Sól: 12,4 g.
INFORMACJA ALERGENNA:
może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
Opis