- Obecnie brak na stanie

EKOLOGICZNA BIAŁA KOMOSA RYŻOWA
Ekologiczna quinoa biała czy też komosa ryżowa - jak jest inaczej nazywana - to popularny zamiennik kasz oraz makaronów coraz chętniej wykorzystywany w kuchni. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna |
1638kJ/388kcal |
Tłuszcz |
6,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
68 g |
w tym cukry |
0 g |
Błonnik |
4,8 g |
Białko |
12 g |
Sól |
0 g |
Opis