- Obecnie brak na stanie

EKOLOGICZNE PŁATKI RYŻOWE - lekkie i pożywne
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1505 kJ / 355 kcalTłuszcz - 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 75 g w tym cukry - 0,2 gBiałko - 7,4 gSól - 0,02 g.
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis