Mieszanka na ekstra babkę (babka piaskowa) bezglutenową 500 g - Pięć Przemian
19,93 zł
Brutto
Upiecze Ci się!Bezglutenowa mieszanka do wypieku ekstra babki bezglutenowejSkładniki: ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, kamień winny, soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól morska. Miejsce pochodzenia ksylitolu: Finlandia.Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. 2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową. 3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.) 4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując. 5. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao. 6. Przelej do przygotowanej formy. 7. Piecz 55 min. 8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki. 9. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego! Produkt powstał przy współpracy z: www.zapachapetytu.wordpress.com Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:Wartość energetyczna: 1803 kJ/ 431 kcalTłuszcz: 23 gw tym kwasy nasycone: 3,3 gWęglowodany: 49 gw tym cukry: 2,3 gw tym alkohole wielowodorotlenowe: 26 gBłonnik: 3,8 gBiałko: 6,8 gSól: 0,72 g*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.Masa netto: 500 gWyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
5902837812502
21000 Przedmioty
Opis
- Hurtownia
- simpatico
- Jednostka
- szt.
- Ilość w opakowaniu
- 12
chat
Komentarze (0)