Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej BIO 250 g - Pięć Przemian
14,27 zł
Brutto
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIOSkładniki: mąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sól himalajska.*certyfikowany składnik ekologiczny.Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Sposób przygotowania z drożdżami suszonymi:1. Przesyp mieszankę do miski. 2. Dodaj 7 g drożdży suszonych instant do mieszanki.3. Do 200 ml ciepłej (ok. 45 st. C) przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.4. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.5. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40°C).6. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.7. Rozgrzej piekarnik do 250-300°C.8. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.9. Piecz 17-20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.Sposób przygotowania z drożdżami świeżymi:1. Przygotuj rozczyn: do 200 ml ciepłej wody dodaj 20 g świeżych drożdży (w temp. pokojowej), 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę mieszanki, dokładnie wymieszaj. Zostaw na 15 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 2. Wsyp mieszankę do miski, dodaj gotowy rozczyn i 2 łyżki oliwy.3. Dalej postępuj zgodnie z punktami 4-9 przepisu na pizzę z drożdżami suszonymi.Wartość odżywcza w 100 g produktu po upieczeniu:Wartość energetyczna 1372 kJ / 328 kcalTłuszcz 6,9 gw tym kwasy tłuszcz. nasycone 1,1 gWęglowodany 61 gw tym cukry 3,3 gBłonnik 2,8 gBiałko 3,7 gSól 1,4 gProdukt powstał przy współpracy z www.zapachapetytu.wordpress.com.Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl
5902837811284
100 Przedmioty
Opis
- Hurtownia
- simpatico
- Jednostka
- szt.
- Ilość w opakowaniu
- 24
chat
Komentarze (0)