- Obecnie brak na stanie

Ekologiczna fasola biały jaś na wagę
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna |
1243kJ/296kcal |
Tłuszcz |
1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
36 g |
w tym cukry |
2,3 g |
Błonnik |
24 g |
Białko |
23 g |
Sól |
0 g |
Opis
Specyficzne kody