FASOLKA CZARNA BIO 500 g - BIO PLANET
FASOLA CZARNA BIO
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcalTłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 gBłonnik - 24 gBiałko - 23 gSól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Hurtownia
- bioplanet
- Masa netto
- 500
- Jednostka
- szt
- Ilość w opakowaniu
- 6,0000
- Kraj pochodzenia
- Chiny
- Termin przydatności dni
- 90
- CERTYFIKAT BIO
- jest
- KRAJ PRODUCENTA
- Polska
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- PRODUCENT - NAZWA I ADRES
- BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach)
fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)