Pulpety ”Wegusie” w sosie pieczeniowym 420 g
14,06 zł
Brutto
Naturalne aromaty drożdżowe będące bazą sosu pieczeniowego wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Napój drożdżowy już w starożytności był wykorzystywany przez Hipokratesa jako preparat witaminowy i wzmacniający. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, białek (danie zawiera również łatwo przyswajalne białko roślinne) oraz cynku, magnezu, selenu i chromu. Witaminy z grupy B wzmacniają układ nerwowy, łagodząc objawy stresu i psychicznego wyczerpania. Są wykorzystywane w dietoterapii takich schorzeń jak choroba Huntingtona, Alzheimera, Parkinsona czy ataksji Friedreicha. Drożdże zawierają dużo kwasu pantotenowego, który przyspiesza gojenie ran, jest koenzymem szeregu reakcji enzymatycznych i poprawia pigmentację i stan włosów – dlatego kobiety bardzo często wykorzystują drożdże w maseczkach na włosy. SKŁADNIKI: woda, pulpety wegetariańskie 40% [woda, teksturowane białko pszenne, olej rzepakowy, kaszka manna (pszenna), mąka pszenna, mąka kukurydziana], cebula, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, aromaty z ekstraktu drożdżowego, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję i gluten), koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.
5900672300819
299 Przedmioty
Opis
- Hurtownia
- ekowital
- Jednostka
- szt.
- Ilość w opakowaniu
- 6
- WEGETARIAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI
- WEGAŃSKI
- WEGAŃSKI
- Sol
- 0.95
- Wartosc_odzywcza
- 702 kJ / 169 kcal
- Warunki przechowywania
- Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. spożyć w ciągu 3 dni.
- Kwasy
- 0.9
- Cukry
- 0.6
- Bialko
- 6.7
- Tluszcz
- 12
- Bezlaktozowy
- BEZLAKTOZOWY
- Weglowodany
- 8.3
- Blonnik
- 0.6
- GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI W DNIACH
- 60
- alergeny
- SOJA
- Twr_KrajPoch
- PL
chat
Komentarze (0)