Pulpety ”Wegusie” w sosie pieczeniowym 420 g

Pulpety ”Wegusie” w sosie pieczeniowym 420 g

14,06 zł
Brutto

Naturalne aromaty drożdżowe będące bazą sosu pieczeniowego wykazują szereg prozdrowotnych właściwości. Napój drożdżowy już w starożytności był wykorzystywany przez Hipokratesa jako preparat witaminowy i wzmacniający. Wszystko dzięki wysokiej zawartości witamin z grupy B, białek (danie zawiera również łatwo przyswajalne białko roślinne) oraz cynku, magnezu, selenu i chromu. Witaminy z grupy B wzmacniają układ nerwowy, łagodząc objawy stresu i psychicznego wyczerpania. Są wykorzystywane w dietoterapii takich schorzeń jak choroba Huntingtona, Alzheimera, Parkinsona czy ataksji Friedreicha. Drożdże zawierają dużo kwasu pantotenowego, który przyspiesza gojenie ran, jest koenzymem szeregu reakcji enzymatycznych i poprawia pigmentację i stan włosów – dlatego kobiety bardzo często wykorzystują drożdże w maseczkach na włosy. SKŁADNIKI: woda, pulpety wegetariańskie 40% [woda, teksturowane białko pszenne, olej rzepakowy, kaszka manna (pszenna), mąka pszenna, mąka kukurydziana], cebula, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, aromaty z ekstraktu drożdżowego, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję i gluten), koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.
PRIMAVIKA
5900672300819
299 Przedmioty

Opis

Hurtownia
ekowital
Jednostka
szt.
Ilość w opakowaniu
6
WEGETARIAŃSKI
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
WEGAŃSKI
Sol
0.95
Wartosc_odzywcza
702 kJ / 169 kcal
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. spożyć w ciągu 3 dni.
Kwasy
0.9
Cukry
0.6
Bialko
6.7
Tluszcz
12
Bezlaktozowy
BEZLAKTOZOWY
Weglowodany
8.3
Blonnik
0.6
GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI W DNIACH
60
alergeny
SOJA
Twr_KrajPoch
PL
chat Komentarze (0)