SKŁADNIKISalami Milano: mięso wieprzowe*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)Polędwica Lonzino: polędwica wieprzowa*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) Szynka Prosciutto crudo: noga wieprzowa*, sól morska, cukier trzcinowy*, przyprawy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzystawka składająca się z 3 wędlin. Pakowano w atmosferze ochronnej. Mortadella to włoska wędlina, której początki sięgają XIV wieku w Bolonii. Produkowana jest z mielonego mięsa wieprzowego (preferowana jest łopatka) i tłuszczu z podgardla, z dodatkiem soli, całego czarnego pieprzu i kawałków pieprzu. Wędlina jest gotowana w piecach, a następnie szybko chłodzona. Charakteryzuje się owalnym lub cylindrycznym kształtem, jasnoróżowym kolorem i aksamitną teksturą z widocznymi kawałkami tłuszczu. Mortadella podawana jest w cienkich plastrach lub kostkach, z chlebem lub makaronem. Można ją skropić octem balsamicznym z Modeny dla wzmocnienia smaku. Doskonale komponuje się z czerwonym, musującym winem, takim jak Lambrusco. Salami Picante to tradycyjne salami charakterystyczne dla regionu Kalabria.. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, uzyskanym dzięki grubo mielonemu mięsu wieprzowemu z udźca, z dodatkiem soli i papryki (mielonej i w ziarnach). Salami dojrzewa co najmniej 30 dni w naturalnych osłonkach. Idealnie smakuje pokrojone w cienkie plastry, lub stanowi nieodzowny składnik wielu rodzajów Pizzy. Szynka Parmeńska (Prosciutto di Parma) to dojrzewająca szynka wieprzowa o bogatej historii sięgającej czasów rzymskich. Produkowana jest z udźców świń hodowanych w regionie Parmy, a jej unikalny smak i aromat zawdzięcza tradycyjnemu procesowi produkcji, który obejmuje solenie, długie dojrzewanie i staranne formowanie.Szynka Parmeńska charakteryzuje się delikatnym, słodko-słonym smakiem i miękką, rozpływającą się w ustach konsystencją. Doskonale smakuje jako przystawka, w towarzystwie owoców (melon, figi), a także jako składnik wielu tradycyjnych włoskich dań, np. tortellini. Idealnie komponuje się z białymi, aromatycznymi winami, takimi jak Malvasia dei Colli di Parma, a także z lekkimi winami czerwonymi. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Salami Milano w 100 g Wartość energetyczna: 1536 kJ/370 kcal Tłuszcz: 30,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,6 g Węglowodany: 0,4 gw tym cukry: 0 gBiałko: 24 g Sól: 3,6 g. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Polędwica Lonzino w 100 gWartość energetyczna: 987 kJ/235 kcal Tłuszcz: 8,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g Węglowodany: <0,1 g w tym cukry: 0 g Białko: 40,2 g Sól: 2,8 g WARTOŚĆ ODŻYWCZA w Szynka Prosciutto crudo w 100 g Wartość energetyczna: 985 kJ/235 kcal Tłuszcz: 13,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g Węglowodany: 0,1 g w tym cukry: <0,1 gBiałko: 6,0 gSól: 6,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze max.+7℃