SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa.OPISMakaron ten wyrabiamy wyłącznie z mąki ryżowej, bez dodatku pszenicy. Jego sprężystość to zasługa specjalnych metod wyrabiania i suszenia ciasta. Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 5 minut al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1483 kJ / 350 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 75 gw tym cukry: 1,5 gBłonnik: 4,6 gBiałko: 8,0 gSól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAW zakładzie produkowane są również wyroby zawierające GLUTEN i JAJA, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcieZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i przewiewnym miejscu