SKŁADNIKImąka gryczana, mąka ziemniaczana, łupina babki jajowatej, woda, drożdże, sól. OPISBezglutenowy chleb domowy bez dodatków wypiekany jest w 100 % z naturalnych składników. Jest miękki, a swoim smakiem zbliżony do tradycyjnego chleba pszennego. Wypiekany jest z mąk pełnoziarnistych własnego przemiału. Powstaje bez dodatku cukru i innych substancji słodzących. Jego bazą jest mąka gryczana. Długo zachowuje świeżość i miękkość. Bezpieczny i odpowiedni dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej. Polecany dla wszystkich osób ceniących sobie zdrowe i naturalne pieczywo. Doskonały na co dzień do każdego posiłku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 636 kJ / 152 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 31 gw tym cukry: 0,8 gBiałko: 5,4 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w warunkach chłodniczych.