SKŁADNIKIPolewa kakaowa 30 % (cukier, tłuszcz całkowicie utwardzony z ziaren palmowych, odtłuszczone kakao w proszku 16 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika); aromat), skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, cukier, MASŁO 10 %, JAJA, syrop ryżowy, wiśnie liofilizowane 3 %, inulina z cykorii, odtłuszczone MLEKO w proszku, skrobia kukurydziana modyfikowana, emulgator: lecytyny (ze słonecznika); sól, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu.OPISHerbatniki Petit Beurre o maślanym smaku są niezwykle lekkie, a przy tym nie zawierają glutenu. Są idealne jako przekąska, także dla osób chorujących na celiakię. Mają słodki, maślany smak. Zawierają MLEKO oraz jajka w składzie. Sprawdzą się także jako bezglutenowy spód do ciast bez pieczenia. Połączenie maślanego smaku z dobrze wyważoną słodyczą spodoba się fanom zdrowych słodkości. Mają ciekawy smak i odpowiednią kruchość.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 2029 kJ/484 kcalTłuszcz: 21 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 gWęglowodany: 66 gw tym cukry: 25 gBłonnik: 3,2 gBiałko: 4,9 gSól: 0,59 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.