SKŁADNIKIdaktyle w proszku*, mąka gryczana*, substancja słodząca: erytrytol* 15 %, skrobia z tapioki*, białko grochu* 6 %, białko ryżu* 6 %, mąka z ORZESZKÓW ZIEMNYCH*, kakao alkalizowane w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 5 % (kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglany potasu), mąka z lnu*, proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: kwas winowy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzać piec konwekcyjny do 170°C (lub 185 - 190°C w przypadku piekarnika konwencjonalnego). Przygotować średniej wielkości blachę do pieczenia (20 x 24 cm lub maksymalnie 22 x 26 cm), lekko ją natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. 2. W misce połączyć 60 ml oleju, 250 ml MLEKA i mieszankę brownie, mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlać ciasto na przygotowaną blachę, równomiernie je rozprowadzić. Zamiast oleju i MLEKA, można użyć roztopione MASŁO i napój roślinny. 3. Piec przez 20 - 22 minuty w piecu konwekcyjnym w temperaturze 170°C (lub 185 - 190°C w przypadku piekarnika konwencjonalnego), aż do upieczenia. 4. Pozostawić do ostygnięcia na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1576 kJ/373 kcalTłuszcz: 3,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 gWęglowodany: 62 gw tym cukry: 27 gBłonnik: 12 gBiałko: 18 gSól: 1,02 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY i nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.