SKŁADNIKIziarno żółtej kukurydzy*, olej shea*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUsuń foliowe opakowanie i umieść rozchyloną papierową torebkę w kuchence mikrofalowej zgodnie z umieszczonymi oznaczeniami. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksymalną moc i włącz na 2 - 4 minuty, nasłuchuj odgłosów prażenia. Popcorn jest gotowy, gdy pękanie następuje co 1 - 2 sekundy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1654 kJ/395 kcalTłuszcz: 11,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,9 gWęglowodany: 49,1 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 14,8 gBiałko: 10,5 gSól: 1,5 gUWAGATorebka po przygotowaniu jest gorąca, zawiera parę i należy otwierać ją ostrożnie. Produkt powinien być przygotowywany pod nadzorem osoby dorosłej. Nie pęknięte ziarna należy wyrzucić, nie używać ponownie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.