SKŁADNIKIkapusta* 95 %, marchew* 3 %, sól kamienna, kminek*, jałowiec*, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna kapusta kiszona powstaje z najwyższej jakości, ekologicznych składników. Uprawiana jest bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów, co gwarantuje pełnię naturalnych wartości odżywczych. Proces fermentacji, wzbogaca ją o dobroczynne bakterie probiotyczne. Kapusta kiszona ma intensywny, kwaskowaty smak, który idealnie komponuje się w wielu daniach, takich jak bigos, pierogi, czy zupa.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 65 kJ / 16 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 3,4 gw tym cukry: 1,8 gBiałko: 1,1 gSól: 1,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu w lodówce.