SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA od kur zielononóżek* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISJAJA, z których wyrabiamy Sielską kluskę, pochodzą od kurek zielononóżek chowanych na wolnym wybiegu. Pozyskujemy je lokalnie - bezpośrednio z małych polskich gospodarstw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6-8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 72 gw tym cukry: 1,6 gBłonnik: 1,8 gBiałko: 13 gSól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gorczycę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i przewiewnym miejscu