SKŁADNIKIalgi morskie (55 %), olej kukurydziany, olej SEZAMOWY, proszek teriyaki [sos SOJOWY w proszku (nasiona SOI, PSZENICA, sól), cebula, czosnek, cukier] (5 %), sól. OPISChrupiące płatki alg Nori w wersji Teriyaki - prażone z dodatkiem oleju sezamowego, a następnie oprószone pikantną mieszanką teriyaki. Ta naturalna, azjatycka przekąska z pazurem sprawdzi się jako smaczny i wartościowy zamiennik dla tłustych chipsów i innych niezdrowych przekąsek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 2445 kJ/ 584 kcalTłuszcz: 44 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 gWęglowodany: 29 gw tym cukry: 0 gBiałko: 21 gSól: 2,0 gUWAGAProdukt naturalnie bogaty w jod. Nadmierne spożycie może zakłócić prawidłową pracę tarczycy. Zalecana porcja do spożycia to 10 g nori dziennie. Nie spożywać więcej niż 47 g na dobę.W opakowaniu znajduje się saszetka z pochłaniaczem wilgoci, której zawartość nie jest jadalna. Po otwarciu opakowania, usunąć saszetkę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed promieniami słonecznymi.