SKŁADNIKI woda, surowy cukier trzcinowy*, 17 % czerwona papryka*, ocet spirytusowy*, skrobia z tapioki*, 1 % chili*, czosnek*, imbir*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Sos Thai Chili to słodko-pikantna kompozycja z czerwonej papryki chili i delikatnych przypraw, o typowo tajskim harmonijnym smaku, jest idealnym dodatkiem do przekąsek, grilla lub jako sos do dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 594 kJ/ 142 kcalTłuszcz: <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 gWęglowodany: 34 gw tym cukry: 31 gBiałko: <0,1 gSól: 1,2 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ i soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce.