SKŁADNIKI woda, cebula*, 12 % napój kokosowy* (ekstrakt kokosowy*, woda), czerwona papryka*, przecier pomidorowy*, marchew*, olej słonecznikowy*, surowy cukier trzcinowy*, 5 % czerwona pasta curry* (galangal*, czosnek*, imbir*, cebula*, słodka papryka*, czerwona papryka*, kolendra*, sól morska, olej kokosowy*, woda, trawa cytrynowa*, surowy cukier trzcinowy*, czarny pieprz*, sos SOJOWY tamari* (woda, SOJA*, sól), olej słonecznikowy*, limonka*, papryka chili*, liście limonki kaffir*, kmin rzymski*, papryka w proszku*, gałka muszkatołowa*, skrobia kukurydziana*, koncentrat soku z cytryny*), sól morska, mąka ryżowa*, 1,1 % puree kokosowe*, limonka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Red thai to jedno z najbardziej znanych i popularnych dań curry w Tajlandii. Nasz sos jest doskonale zbilansowany dzięki naszej autentycznej, pikantnej paście curry i słodkiemu napojowi kokosowemu. Ten sos zapewnia maksymalną przyjemność. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Sos podgrzać w garnku lub polać nim podsmażone kawałki mięsa lub ryby i chwilę poddusić. Red Thai można również podawać w wersji wegańskiej z tofu lub ryżem, makaronem lub ziemniakami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 598 kJ/ 143 kcalTłuszcz: 10 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 gWęglowodany: 11 gw tym cukry: 8,7 gBiałko: 1,4 gSól: 1,6 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER i gorczycę. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2-3 dni.