SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY DURUM), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISFregola to makaron typowy dla tradycji kulinarnej Sardynii, występuje w charakterystycznej formie nieregularnych kuleczek. Ze względu na kształt (przypomina kaszę) jest stosowany do sałatek, zarówno na zimno jak i na ciepło, a także idealny do zup.Makaron podczas procesu wytwarzania jest wypiekany, stąd przy jego gotowaniu czuć zapach przypominający świeży chleb.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 75 gw tym cukry: 3,3 gBłonnik: 2,6 gBiałko: 11 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu