SKŁADNIKIekologiczne PRZEGRZEBKI peruwiańskie (Argopecten purpuratus). OPISPrzegrzebki z ekologicznej akwakultury u wybrzeży Peru, gotowe do usmażenia. Przysmak z białym winem lub sosem śmietanowym, w curry lub po prostu smażony na patelni.SPOSÓB PRZYGOTOWANIARozmroź przegrzebki w lodówce i osusz ręcznikami papierowymi. Smaż na patelni z gorącym olejem przez 30-45 sekund z każdej strony.Uważaj, aby nie smażyć przegrzebków zbyt długo, ponieważ wyschną. Do spożycia po usmażeniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 277 kJ / 65 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 3,2 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 0 gBiałko: 12 gSól: 0,98 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać skorupiakiZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce (+2°C/+4°C): 1 dzień, -18°C: do daty podanej na opakowaniu. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie