SKŁADNIKIPoliczki wieprzowe*, sól morska, pieprz czarny* 1,5 %, substancja konserwująca: azotan potasu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISGuanciale - Policzek wieprzowy, surowy podstawowy składnik klasycznego dania Spaghetti Carbonara lub Amatriciana. Pakowano w atmosferze ochronnej.SPOSÓB PRZYGOTOWANIANależy spożywać po obróbce termicznej. Do smażenia nie należy używać oleju, ponieważ zmienia smak Guanciale.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 2616 kJ / 635 kcalTłuszcz: 67 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 23 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 8,0 gSól: 3,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze maksymalnej +4 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.