SKŁADNIKI: kropelki gorzkiej czekolady* (62 %) (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, mąka z tapioki*, sól himalajska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBIO Lava Cake Zdrowo Namieszane – Rozkosz czekolady na Twoim talerzu!Mieszanka, która pozwoli Ci przygotować nieziemski, 5 gwiazdkowy, mocno czekoladowy deser w zaledwie 15 minut.To płynna czekolada w towarzystwie, jak zawsze, tylko ekologicznych, wartościowych i bezglutenowych składników!Potrzebujesz tylko 3 jaj oraz pół kostki MASŁA by z jednego opakowania przygotować 4 mistrzowskie porcje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1.Rozgrzej piekarnik do 220℃ góra-dół. 2.Do niedużego garnka włóż 100 gram MASŁA (pół kostki) i na małej mocy podgrzewaj, aż całkowicie się rozpuści3.Po rozpuszczeniu ściągnij z palnika, wsyp zawartość opakowania i energicznie mieszaj rózgą kuchenną, aż cała czekolada się rozpuści4.Do masy czekoladowej wbij 3 jajka i dokładnie ubij - za pomocą rózgi lub miksera elektrycznego5.Wysmaruj masłem foremki i wiej przygotowaną masę - do 3/4 wysokości foremek6.Wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po 10 minutach góra i boki mają być ścięte a środek płynny.7.Wyciągnij z piekarnika, odczekaj 1-2 minuty aż odrobinę ostygnie, i delikatnie podważając dookoła nożem, przełóż na talerzyk8.Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem, z malinami lub gałką lodów waniliowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1736 kJ / 417 kcalTłuszcz: 29 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 gWęglowodany: 30 gw tym cukry: 21 gBłonnik: 3,5 gBiałko: 6,8 gSól: 0,3 gUWAGADo Lava Cake idealnie pasują również świeże truskawki, jagody lub pestki granatuLava Cake możesz jeść również na zimno, jednak najbardziej polecamy wersję na ciepło, z płynną czekoladąZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.