SKŁADNIKIKARP tusza.OPISKARP świeży patroszony z głową prosto ze stawów Gospodarstwa Rybackiego w Rudzie Różanieckiej na Roztoczu.KARP (Cyprinus carpio) – gatunek słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych (Cyprinidae). Hodowany i poławiany na dużą skalę jako ryba konsumpcyjna. KARP jest jedną z najważniejszych RYB gospodarczych. Jest hodowany w stawach od tysięcy lat, został wprowadzany do wód otwartych. Pyszne, zdrowe mięso zastąpi świetnie kurczaka lub wieprzowinę.Nasze karpie żyją w stawach na bardzo czystym Roztoczu na terenach objętych programem NATURA 2000. Obserwujemy na nich co dzień wiele cennych przyrodniczo i chronionych gatunków zwierząt, w tym orły bieliki, czaple białe, czaple siwe, kormorany, czarne bociany, bobry, wydry, zimorodki oraz raki.Kluczowe cechy karpia Smolin Fish:-Nie trąci mułem - Dzięki tradycyjnemu systemowi hodowli, nasze ryby w okresie jesienno-zimowym przebywają w tzw. stawach magazynowych, charakteryzującym się bardzo wysokim przepływem czystej i natlenionej wody. Skutek? Naszych karpi nie czuć mułem!-Bezkonkurencyjna jakość - Karpie karmione są mieszanką zbożowo-kukurydzianą w trzyletnim cyklu hodowlanym w stawach o podłożu piaszczystym. Dzięki temu mięso jest zwarte, świeże i przede wszystkim przepyszne.-Produkty do wysyłek pakujemy próżniowo, tak żeby jak najdłużej zachowały najwyższą świeżość. Wszystko po to, żebyś miał/a pewność, że Święta lub jakakolwiek inna okazja, podczas której będzie serwowany KARP od Smolin Fish będzie udana.UWAGIProdukt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 527 kJ / 126 kcalTłuszcz: 5,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 17,83 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od 0 do +2°C.