SKŁADNIKIKARMAZYN atlantycki (Sebastes marinus), sól.Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) za pomocą włoków pelagicznych lub okrężnic. OPISWędzone dymem olchowo-bukowym w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Mięso karmazyna charakteryzuje się pięknym białym kolorem i delikatnym smakiem. Idealnie sprawdzi się jako zdrowe i szybkie śniadanie. Zawiera bardzo mało ości. Jest to gatunek drapieżny, dziko żyjący. Występuje w wodach Oceanu Atlantyckiego oraz zimnych morzach północnych. Najdorodniejsze okazy mogą sięgać prawie metra długości i aż 10 kilogramów wagi. Żyją nawet 200 lat. U nas znajdziecie trochę mniejszy okaz.UWAGIProdukt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 485 kJ / 116 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 25 gSól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od +2 do +8°C