SKŁADNIKIHALIBUT niebieski (Reinhardtius hippoglossoides), sól.Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) za pomocą włoków pelagicznych lub okrężnic. OPISWędzony dymem olchowo-bukowym w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Ryba niskotłuszczowa, zawiera niecałe 2 g tłuszczu w 100 gramach i zawiera, jak większość RYB, dużą ilością kwasów tłuszczowych. Pamiętajmy, że nienasycone kwasy tłuszczowe, szczególnie te z rodziny omega-3, są niezwykle ważne dla rozwoju dziecka. W 100 g produktu jadalnego znajdziemy 0,37-0,61 g kwasów omega-3. Należy pamiętać, że ryby zawierają głównie kwas EPA i DHA, a więc te, które są najlepiej wykorzystywane przez nasz organizm.UWAGIProdukt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 970 kJ / 232 kcalTłuszcz: 6,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 17 gSól: 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze od +2 do +8°C