SKŁADNIKIpomidory* 31 %, napój kokosowy* (ekstrakt z kokosa* 80 %, woda), czerwona soczewica* 12,5 %, woda, cebula* 4,5 %, czosnek*, olej rzepakowy*, imbir* 2,5 %, chili* 1 %, kurkuma*, kolendra*, GORCZYCA*, cynamon*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISKultura Libanu ma swoje korzenie w starożytnej cywilizacji Fenicjan, którzy słynęli z umiejętności żeglarskich i handlowych, a ich wpływ sięgał wielu regionów Morza Śródziemnego. Tak jak Fenicjanie prowadzili wymianę towarów i wiedzy, zupa soczewicowa przeszła przez pokolenia, stając się potrawą, która łączy ludzi. Ta przyprawiona na ostro soczewica z pomidorami, smażoną cebulą, chili i imbirem jest tak krzepiąca, jak tylko może być jedzenie na Bliskim Wschodzie.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPorada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 289 kJ / 69 kcalTłuszcz: 4,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 gWęglowodany: 6,8 gw tym cukry: 0,1 gBiałko: 2,7 gSól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.