SKŁADNIKIpomidory* 35 %, woda, pieczona papryka czerwona* 17,5 %, winne jabłka* 7 %, cebula*, czosnek*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, marchew*, pietruszka*, por*, ocet jabłkowy*, ziele angielskie*, liść laurowy*, pieprz czarny*, cukier trzcinowy*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTen słoik przypomina mi schronisko na Hali Lipowskiej w Beskidzie Żywieckim. Było już późno, środek zimy, dotarliśmy tam na skiturach głodni i zmęczeni. Zupa, którą dostaliśmy była gęsta od pomidorów i to nas uratowało. W sercu tej potrawy są dojrzałe pomidory, starannie gotowane, by wydobyć pełnię ich wartości oraz głęboką barwę. Pomysł na dodanie winnych jabłek pochodzi z kuchni Dolnego Śląska, dla równowagi otula je słodka pieczona papryka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPorada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 151 kJ / 36 kcalTłuszcz: 1,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 6,2 gw tym cukry: 0,2 gBiałko: 0,8 gSól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, gorczyce, SELER, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.