SKŁADNIKIwoda, buraki* 13,5 %, ziemniaki*, kapusta*, fasola biała*, marchew*, pietruszka*, SELER*, wino białe* (zawiera SIARCZYNY), por*, grzyby suszone*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, olej rzepakowy*, majeranek*, kolendra*, pieprz czarny*, sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWażnym elementem kultury Bieszczad są Bojkowie, jedna z unikalnych grup etnicznych Karpat Wschodnich. W Sanoku warto odwiedzić skansen etnograficzny, gdzie zobaczysz tradycyjne bojkowskie chaty. Jeśli fascynuje Cię odkrywanie miejsc z duszą, wybierz się do źródeł Sanu, gdzie kiedyś istniała bojkowska wieś Sianki. To miejsce na samym krańcu Bieszczad, gdzie nie prowadzi żadna droga. Zatrzymaj się tam i poczuj ciszę, która może naprawdę poruszyć.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPorada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 159 kJ / 38 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 6,6 gw tym cukry: 0,1 gBiałko: 1,5 gSól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, nasiona sezamu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.